L’any 2011, coïncidint amb el 30è aniversari de la Societat, es publica la guia herpetològica “Amfibis i rèptils de Catalunya, País Valencià i Balears”, editada per la Societat Catalana d’Herpetologia i Lynx edicions.

La primera guia de camp que tracta de forma exclusiva les 67 espècies d’amfibis i rèptils presents en l’àmbit dels Països Catalans, així com també les espècies que es poden trobar en àrees properes o limítrofs i les desaparegudes en temps recents.

Textos i mapes específicament elaborats per aquesta guia, incorporant dades actualitzades i inèdites.

El valor del temps i de l’esforç que voluntàriament han dedicat tant els autors com altres membres de la Societat ha donat com a resultat final un producte d’una  qualitat excel·lent, i més que actualitzat podem dir que actualitza les dades per si mateix, ja que ofereix molta informació original. A més, el fet d’estar escrit en català li dóna una singularitat especial dins del panorama editorial dels Països Catalans. Per tot això, aquest llibre resulta de gran interès per als herpetòlegs i afeccionats ja experimentats, alhora que també és una molt bona eina per als naturalistes no especialitzats que vulguin descobrir els nostres amfibis i rèptils i, per què no dir-ho, tot això a un preu molt econòmic, només 20 Euros (mol bé de preu, si ho comparem amb la resta de guies que podem trobar al mercat).

Aquesta guia acaba de sortir d’impremta aquest mateix mes de març de 2011, i es començara a comercialitzar pels volts de Sant Jordi. Es farà la presentació a l’edifici de la Pedrera de Barcelona, el 28 d’abril a les 19 hores. Una molt bona notícia és que la SCH farà entrega als seus socis, de manera gratuïta, d’un exemplar d’aquesta guia, que la podreu recollir al mateix acte de la presentació del llibre a la Pedrera.