Les tortugues marines a Costa Rica. Experiència de treball de dos projectes a zones d’alimentació (l’Oceà Pacífic) i nidificació (Mar Carib)
Per Georgina Zamora, Ambientòloga
Dimarts 29 de gener 2013, a les 19:30, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Museu Blau) Parc del Fòrum (Plaça Leonardo da Vinci, 4-5 ,08019 Barcelona).
Resum:
Costa Rica és un país conegut a nivell mundial per la seva riquesa biològica, tant en termes de diversitat com de nombre d’espècies. Situat a la franja intertropical, el país no només acull aquesta alta biodiversitat dins el seu territori sinó que és visitat per nombroses espècies migratòries, com les tortugues marines, un dels animals més emblemàtics i que aporta major riquesa a la zona, tant a nivell ecològic, econòmic i social.
En aquesta ocasió, farem un repàs sobre una experiència de treball de primera mà, així com de l’estructura i protocol de feina de dos projectes ben diferenciats; el primer d’ells, centrat en les espècies Chelonia mydas agassizii (Tortuga Negra del Pacífic) i Eretmochelys imbricata (Tortuga Carey), a la Península d’Osa, situada a la part sud de l’Oceà Pacífic, zona d’alimentació de juvenils i adultes. El segon d’ells, amb Chelonia mydas (Tortuga Verda), al Parc Nacional de Tortuguero, mar Carib, zona destacada de nidificació a nivell mundial. A més, tindrem l’oportunitat de parlar de les amenaces antropogèniques que aquests animals pateixen a nivell local i mundial i de les estratègies de conservació que s’estan posant en pràctica, entre d’altres.
Publicat per SOCIETAT CATALANA D'HERPETOLOGIA
Estudi, conservació i divulgació dels amfibis i rèptils a Catalunya
Mostra totes les entrades de SOCIETAT CATALANA D'HERPETOLOGIA