Alguna vegada heu tingut dificultats per identificar una sargantana? Sabeu com viu una tortuga terrestre? A Catalunya hi ha serps verinoses? Com grimpen per les parets els dragonets? Quantes espècies de rèptils tenim al territori i com les podem diferenciar?

Per resoldre aquests dubtes i sadollar la vostra curiositat herpetològica, hem elaborat per tots vosaltres unes fitxes d’identificació de les espècies de rèptils terrestres de Catalunya. A les fitxes podreu trobar informació sintetitzada sobre els trets característics de cada espècie, la seva distribució, els hàbitats que ocupen, el comportament que tenen i quan són més fàcils de veure.

També podeu visitar l’apartat de recursos de la web on veureu les fitxes dels amfibis i dels rèptils aquàtics que vam fer fa un temps.

Aquesta actuació es troba en el marc del projecte d’educació ambiental Consciència Herpetològica i compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.