dissabte 24 d’abril de 2019

El curs d’amfibis “Els amfibis: Identificació d’espècies i protocol de bioseguretat” a Cassà de la Selva va ser tot un èxit! Van participar 22 persones d’àmbits diversos, sobretot tècnics d’ajuntaments, diputació, consultories ambientals i entitats naturalistes, però també mestres de secundària i algun estudiant de grau en biologia. L’interés dels assistents va ser clau per crear una jornada dinàmica i participativa.

Després de la sessió teòrica, abans de la sortida de camp, es va explicar als assistents les novetats sobre la problemàtica de les malalties emergents d’amfibis, es va reflexionar sobre la necessitat de prendre mesures de prevenció per evitar la ràpida expansió de malalties emergents i es va seguir el protocol de bioseguretat.

La sortida de camp va ser tot un èxit! Els assistents van aconseguir identificar les diverses espècies d’amfibis que vam poder observar, com el tritó palmat, larves de salamandra, la granoteta de punts, el gripau d’esperons… entre d’altres. Fins i tot vàrem poder gaudir del festeig de vàries parelles de tritó verd, va ser un moment espectacular!

Moltes gràcies a tots. Us esperem a la propera!

Amb el suport de:

consorci

.

Dissabte 30 de març de 2019

Jornada formativa a la riera d’Osor, en el marc del projecte “Herpetofauna i Bioseguretat”. La Societat Catalana d’Herpetologia ha participat, juntament amb l’Associació Hàbitats, en la formació al voluntariat del Projecte rius , on s’ha pogut explicar als assistents la riquesa d’amfibis i rèptils que es poden trobar als ambients fluvials. També s’ha parlat de com identificar les diferents espècies i s’ha fet especial èmfasi en les mesures de bioseguretat a tenir en compte per evitar la proliferació de malalties emergents d’amfibis.

Consulta el tríptic “Noves amenaces pels amfibis” per saber-ne més sobre la problemàtica de les malalties emergents d’amfibis i com prevenir la seva expansió.

Amb el suport de:

.-

Dissabte 16 de març de 2019

Jornada formativa al riu Daró, en el marc del projecte “Herpetofauna i Bioseguretat“.

La Societat Catalana d’Herpetologia ha participat en la formació al voluntariat del Projecte rius , on l’Associació Hàbitats ha explicat als assistents com fer la inspecció d’un tram de riu i la SCH hem explicat la riquesa d’amfibis i rèptils que es poden trobar als ambients fluvials, com identificar les diferents espècies i hem fet especial èmfasi en les mesures de bioseguretat a tenir en compte per evitar la proliferació de malalties emergents d’amfibis.

Amb el suport de:

.

Dissabte 10 de març de 2019

Formació oberta “La fauna vertebrada de la Vall d’Aro, en el marc del projecte LIBERA. S’ha presentat i discutit la diversitat actual de vertebrats de la Vall d’Aro i zones properes, i també mesures de conservació. El nostre company de la SCH, l’Eudald, ha parlat sobre herpetofauna. La jornada s’ha realitzat en col·laboració amb el Grup Natura Sterna.

Amb el suport de:

.

Properes activitats de la SCH

Podràs participar d’aquestes activitats tant si ets soci/a com si no ho ets. Això si, creiem que els/les socis/es es mereixen tenir avantatges i privilegis pel fet de ser mecenes herpetològics. Descobreix quins són!

.

.

A què esperes, fes-te soci/a!

Vols assabentar-te de les properes activitats de la SCH? Uneix-te al llistat de mailing de la SCH i et mantindrem informat/da.

.

Fes clic aquí per consultar altres activitats realitzades