dissabte 7 de març de 2020

Gràcies a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona vam realitzar una activitat per a tots els públics al parc de Can Zam (Santa Coloma de Gramanet). Va ser una jornada molt productiva, en la que els assistents van conèixer moltes curiositats sobre els amfibis i les espècies que es troben a l’àrea metropolitana de Barcelona. A més a més, vam tenir sort al poder gaudir d’espècies com la granota verda i el tòtil en totes les fases del seu cicle vital!

Amb el suport de:

.

.

dissabte 7 de març de 2020

Activitat anomenada “Prínceps i dragons de pell humida“. Excursió guiada pel Guillem Giner, herpetòleg i soci de la SCH, on es van descobrir les granotes, gripaus i tritons que fan vida a les basses de l’entorn natural de Mas de Barberans (Montsià, Tarragona). L’assistència va ser tot un èxit, i es va poder gaudir de 5 espècies diferents!

.

DIUMENGE 1 DE MARÇ DE 2020

L’activitat “Els amfibis i rèptils al Pantà de Vallvidrera” la vam dur a terme juntament amb els organitzadors de l’Associació de Veïns de Sarrià. Es va deixar veure la Salamandra, i escoltar el gripauet o granoteta de punts, així com els omnipresents senglars. A més a més, vam aprofitar per conèixer plegats la història del Pantà, quines espècies hi viuen i quins son els principals problemes per a la seva conservació (fent incidència en les espècies invasores). Agraïm l’assistència, repetirem!

Amb el suport de:

.

Dissabte 29 de febrer de 2020

El passat dissabte vam fer la primera sortida herpetològica del 2020 i la seva acollida va ser molt gratificant. L’activitat “Tritons d’hivern” va permetre donar a conèixer la major part de les espècies d’amfibis del Gironès, i vam poder parlar de les seves principals característiques, amenaces i hàbitats que poden ocupar. Moltes gràcies a tots els assistents per fer possible nits com aquesta, esperem que l’experiència hagi estat molt satisfactòria i que repetiu en un futur.

.

Dissabte 16 de novembre de 2019

La Societat Catalana d’Herpetologia ha realitzat l’activitat “Qui viu a l’aigua? Els amfibis i altres organismes del canal de Can Font” organitzada per les educadores del Centre de l’Aigua del Canal de Can Font al Parc de la Sèquia (Manresa).

Primerament vam parlar sobre els amfibis de Manresa amb una xerrada inicial i, després, vam fer una sortida nocturna per observar i aprendre a identificar els amfibis i els macroinvertebrats aquàtics del canal.

Amb el suport de:

ParcSequia_logoComplet.indd
 
Dissabte 31 de maig de 2019

Sortida “Nit de granotaires” realitzada amb èxit.

 
Dissabte 25 de maig de 2019

La Societat Catalana d’Herpetologia, en col·laboració amb el CRARC, ha organitzat la sortida herpetològica “Visita al CRARC i sortida herpetològica al Pantà del Foix”. Hem pogut conèixer per fora i per dins el Centre de Recuperació d’amfibis i Rèptils de Catalunya, guiats per un dels fundadors i soci de la SCH, l’Albert Martínez. Després de dinar hem visitat el pantà del Foix, on hem conegut el projecte d’extracció de tortugues exòtiques que porta a terme el CRARC des de fa més de 2 dècades, i hem pogut observar algun ofidi autòcton com la serp blanca (Zamenis scalaris).

Amb el suport de:

ParcSequia_logoComplet.indd

.

Divendres 24 de maig de 2019

L’ajuntament de Palamós, juntament amb la Societat Catalana d’Herpetologia, ha organitzat la sortida “Els nostres amfibis: Xerrada i passejada nocturna”. Acompanyats per la pluja, vàrem realitzar una xerrada sobre amfibis molt interesant que va acabar amb una visita a dues basses de Palamós on vàrem poder observar moltes espècies diferents d’amfibis com ara les reinetes (Hyla meridionalis), larves de tritó palmat (Lissotriton helveticus), gripaus corredors (Epidalea calamita) i granotes pintades (Discoglossus pictus), entre altres petits insectes.

Amb el suport de:

.

Dissabte 4 de maig de 2019

L’ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Societat Catalana d’Herpetologia, ha organitzat la sortida herpetològica “Els amfibis de la Vall de Sant Daniel” per a tots els públics, per conèixer els amfibis que podem trobar a aquesta vall propera a la ciutat de Girona. Aquesta sortida per a conèixer els amfibis comença a ser tot un clàssic, ja que es porta fent des de l’any 2014. Van venir més de 20 adults i 9 nens i es van poder veure o escoltar fins a 5 espècies d’amfibis.

Amb el suport de:

.

Dissabte 6 d’abril de 2019

La Societat Catalana d’Herpetologia, juntament amb Associació Meandre i l’Ajuntament de Manresa, ha organitzat la “Nit dels Amfibis”  una sortida herpetològica molt especial, en el marc dels projectes “Tòtil Manresa” i “Herpetofauna i bioseguretat” de la SCH. Ha tingut molt d’èxit d’assistència, més de 50 persones! imer de tot s’ha fet una xerrada per presentar les entitats, explicar els projectes i s’ha fet èmfasi en com identificar amfibis i l’importància de no tocar-los degut a la problemàtica de les malalties emergents. En acabar la xerrada s’han fet grups i aquests han sortit a fer censos visuals i auditius pels punts d’aigua de la ciutat de Manresa i entorns mitjançant una App creada per a l’ocasió on es podien enregistrar fotografies i sons dels amfibis que s’anaven trobant a cada punt d’aigua.

Amb el suport de:

.

Dissabte 2 de març de 2019

Sortida herpetològica al Pantà de Santa Fe, Parc Natural del Montseny, en el marc del projecte “Herpetofauna i Bioseguretat: eines educatives i bones pràctiques per al voluntariat ambiental”, realitzat en col·laboració amb Associació Hàbitats i Paisatges vius.

Amb el suport de:

.

Properes activitats de la SCH

Podràs participar d’aquestes activitats tant si ets soci/a com si no ho ets. Això si, creiem que els/les socis/es es mereixen tenir avantatges i privilegis pel fet de ser mecenes herpetològics. Descobreix quins són!

.

.

A què esperes, fes-te soci/a!

Vols assabentar-te de les properes activitats de la SCH? Uneix-te al llistat de mailing de la SCH i et mantindrem informat/da.

.

Fes clic aquí per consultar altres activitats realitzades