Dissabte 16 de novembre de 2019

La Societat Catalana d’Herpetologia ha realitzat l’activitat “Qui viu a l’aigua? Els amfibis i altres organismes del canal de Can Font” organitzada per les educadores del Centre de l’Aigua del Canal de Can Font al Parc de la Sèquia (Manresa).

Primerament vam parlar sobre els amfibis de Manresa amb una xerrada inicial i, després, vam fer una sortida nocturna per observar i aprendre a identificar els amfibis i els macroinvertebrats aquàtics del canal.

Amb el suport de:

ParcSequia_logoComplet.indd
 
Dissabte 31 de maig de 2019

Sortida “Nit de granotaires”

 
Dissabte 25 de maig de 2019

La Societat Catalana d’Herpetologia, en col·laboració amb el CRARC, ha organitzat la sortida herpetològica “Visita al CRARC i sortida herpetològica al Pantà del Foix”. Hem pogut conèixer per fora i per dins el Centre de Recuperació d’amfibis i Rèptils de Catalunya, guiats per un dels fundadors i soci de la SCH, l’Albert Martínez. Després de dinar hem visitat el pantà del Foix, on hem conegut el projecte d’extracció de tortugues exòtiques que porta a terme el CRARC des de fa més de 2 dècades, i hem pogut observar algun ofidi autòcton com la serp blanca (Zamenis scalaris).

Divendres 24 de maig de 2019

L’ajuntament de Palamós, juntament amb la Societat Catalana d’Herpetologia, ha organitzat la sortida “Els nostres amfibis: Xerrada i passejada nocturna”. Acompanyats per la pluja, vàrem realitzar una xerrada sobre amfibis molt interesant que va acabar amb una visita a dues basses de Palamós on vàrem poder observar moltes espècies diferents d’amfibis com ara les reinetes (Hyla meridionalis), larves de tritó palmat (Lissotriton helveticus), gripaus corredors (Epidalea calamita) i granotes pintades (Discoglossus pictus), entre altres petits insectes.

Amb el suport de:

Dissabte 4 de maig de 2019

L’ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Societat Catalana d’Herpetologia, ha organitzat la sortida herpetològica “Els amfibis de la Vall de Sant Daniel” per a tots els públics, per conèixer els amfibis que podem trobar a aquesta vall propera a la ciutat de Girona. Aquesta sortida per a conèixer els amfibis comença a ser tot un clàssic, ja que es porta fent des de l’any 2014. Van venir més de 20 adults i 9 nens i es van poder veure o escoltar fins a 5 espècies d’amfibis.

Amb el suport de:

Dissabte 6 d’abril de 2019

La Societat Catalana d’Herpetologia, juntament amb Associació Meandre i l’Ajuntament de Manresa, ha organitzat la “Nit dels Amfibis”  una sortida herpetològica molt especial, en el marc dels projectes “Tòtil Manresa” i “Herpetofauna i bioseguretat” de la SCH. Ha tingut molt d’èxit d’assistència, més de 50 persones! imer de tot s’ha fet una xerrada per presentar les entitats, explicar els projectes i s’ha fet èmfasi en com identificar amfibis i l’importància de no tocar-los degut a la problemàtica de les malalties emergents. En acabar la xerrada s’han fet grups i aquests han sortit a fer censos visuals i auditius pels punts d’aigua de la ciutat de Manresa i entorns mitjançant una App creada per a l’ocasió on es podien enregistrar fotografies i sons dels amfibis que s’anaven trobant a cada punt d’aigua.

Amb el suport de:

Dissabte 2 de març de 2019

Sortida herpetològica al Pantà de Santa Fe, Parc Natural del Montseny, en el marc del projecte “Herpetofauna i Bioseguretat: eines educatives i bones pràctiques per al voluntariat ambiental”, realitzat en col·laboració amb Associació Hàbitats i Paisatges vius.

Amb el suport de:

.

Properes activitats de la SCH

Podràs participar d’aquestes activitats tant si ets soci/a com si no ho ets. Això si, creiem que els/les socis/es es mereixen tenir avantatges i privilegis pel fet de ser mecenes herpetològics. Descobreix quins són!

.

.

A què esperes, fes-te soci/a!

Vols assabentar-te de les properes activitats de la SCH? Uneix-te al llistat de mailing de la SCH i et mantindrem informat/da.

.

Altres activitats realitzades: