El 12 i 13 d’octubre es van celebrar a la casa de la Casa de Cultura de Girona les XVII Jornades Herpetològiques Catalanes, organitzades per la Societat Catalana d’Herpetologia, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Universitat de Girona i l’Associació la Sorellona.

Documents de les Jornades

Valoració

Les jornades van ser un èxit, amb un nombre proper als cent assistents i 32 presentacions i pòsters de gran qualitat i interès. Les principals conferències van versar sobre la problemàtica dels fongs quitridis, assassins dels amfibis, i altres malalties emergents; els estudis sobre l’evolució d’algunes poblacions d’amfibis presents a Catalunya, problemes i projectes de conservació, i la importància de la implicació ciutadana en aquesta. Abans de la cloenda es va atorgar el premi Joaquim Maluquer a l’herpetòleg francès Philippe Geniez, en reconeixement a les seves grans contribucions al coneixement de la fauna i taxonomia de les espècies mediterrànies d’amfibis i rèptils. Pel que fa a les activitats complementàries, el sopar de les jornades va anar acompanyat del tradicional cremat de rom, i els assistents també van gaudir d’una multitudinària sortida nocturna el dissabte per les ribes del Ter i les basses de santa Eugènia, a on es van poder observar diverses espècies d’amfibis; i una sortida diürna el diumenge a la tarda al Calvari de Girona, a on es va centrar el focus en els rèptils.

Davant de la gran resposta obtinguda, en participants i ponents, la Societat Catalana d’Herpetologia es compromet a recuperar la periodicitat biennal de les Jornades i planifica ja pel 2021 la propera edició a Vallbona de les Monges.

  • Jornades Herpetològiques Catlanes
  • Activitats Societat Catalana d'Herpetologia

Moltes gràcies a tots els que vau fer possible l’èxit de l’esdeveniment, sense vosaltres res d’això hauria sigut possible! Us esperem a les properes activitats de l’entitat!