LOGOTIP Del projecte:

logo CONSCIÈNCIA HERPETOLÒGICA rgb

dURADA:

2020 – …

Objectius:

  1. Conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de conservar la biodiversitat del nostre territori, concretament els amfibis i rèptils i els seus hàbitats.
  2. Donar a conèixer les diferents espècies de rèptils catalanes per acostar a la ciutadania aquest grup de fauna tant estigmatitzat.
  3. Fomentar la creació d’hàbitats adequats per a conservar espècies d’herpetofauna i altres grups taxonòmics relacionats.
  4. Generar material i recursos d’educació ambiental i formal accessibles al conjunt de la ciutadania.

Àrea geogràfica:

Tota Catalunya.

Descripció del projecte:

Educar i sensibilitzar al conjunt de la societat sobre la importància de conservar els amfibis i rèptils catalans és un dels principals objectius de la SCH. Així doncs, l’entitat vol donar a conèixer la situació de vulnerabilitat dels hèrptils, el paper que juguen als nostres ecosistemes i la fragilitat dels seus hàbitats, fent arribar el missatge al públic general.
 
El projecte Consciència Herpetològica ha tingut com a principal objectiu apropar a tots els sectors de la societat al seu entorn natural més proper, fent servir els amfibis i els rèptils com a grups paraigua.
 
Durant l’execució d’aquest projecte la Societat Catalana d’Herpetologia ha construït una bassa amb els alumnes de secundària de l’Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric i mitjançant jornades de voluntariat ambiental; ha publicat el Manual d’interpretació, conservació, restauració i creació d’hàbitats aquàtics i terrestres per a l’herpetofauna; ha creat un joc de cartes anomenat HerpetOn: amfibis i rèptils en joc; ha editat fitxes d’identificació i claus dicotòmiques del rèptils de Catalunya; i ha impartit un curs de rèptils escatosos i un altra de tortugues per a tots els públics.
 
El resultat de tot plegat s’ha traduït en la sensibilització d’uns 300 participants de manera presencial. Això sense comptar la multitud d’altres usuaris que a través de la web i les xarxes socials de l’entitat han pogut i poden accedir a les notícies i els diversos recursos creats durant el projecte.
 

ACTUACIONS REALITZADES:

Altres entitats participants en el projecte:

Logos consciencia

Finançament:

RESPONSABLE:

Alejandro García Salmerón    alejandrogsalmeron@soccatherp.org

IMATGES: