.

Bases del concurs

1. Objecte

La Societat Catalana d’Herpetologia (SCH) té la voluntat de donar a conèixer i posar en valor la diversitat d’amfibis i rèptils que es poden trobar als diferents hàbitats de Catalunya. Amb aquesta finalitat, organitza un concurs de fotografia per tal de fer visibles fotogràficament aquests grups de vertebrats mitjançant les xarxes socials (Facebook, Instagram i Twitter).

2. Àmbit

S’accepten les imatges corresponents a qualsevol espècie d’amfibi (granota, gripau, salamandra o tritó) i de rèptil (sargantana, llangardaix, dragó, bívia, serp o tortuga) que presenti total o parcialment la seva distribució dins de Catalunya (podeu consultar la llista d’espècies a www.soccatherp.org/amfibis-i-reptils-de-catalunya/). Es poden presentar fotografies de tots els estadis vitals de les espècies (subadults, juvenils, larves o postes).

3. Criteris ètics

Les imatges han d’estar realitzades únicament a la natura i no s’admeten les que són fruit d’exemplars en captivitat. Han de respectar el codi ètic d’AEFONA (www.aefona.org) o de SCFN (www.ichn.iec.cat/SCFotògrafsNatura.htm). Totes les espècies es troben protegides per llei i qualsevol sospita de manipulació indeguda serà motiu d’exclusió total del concurs.

4. Fotografies

Els participants han de poder garantir que són els legítims titulars dels drets d’explotació de les fotografies.

No hi ha límit de fotografies admeses per autor, però no han d’haver estat guardonades en altres concursos. Han d’haver estat realitzades durant el 2020. Només s’accepten reenquadraments i ajustos bàsics referents al contrast, llum, saturació, nitidesa o equilibri de blanc . En cas de dubte, es pot reclamar l’arxiu original.

5. Categories

S’estableixen dues categories:

  • C1. Pel públic general + socis i sòcies de la SCH.
  • C2. Pels socis i sòcies de la SCH.
6. Participació

La participació és gratuïta i es pot presentar qualsevol persona d’àmbit professional o aficionat.

Com presentar les fotografies?

Per la C1 de públic general: L’usuari ha de fer-se seguidor de, com a mínim, una de les xarxes socials de la SCH (Facebook, Instagram i Twitter) i ha penjar les imatges presentades al seu perfil amb el hashtag #herpetoconcurs2020 i l’etiqueta del perfil de la SCH corresponent a la xarxa social en qüestió. A la descripció de la imatge s’ha d’escriure el nom de l’espècie per contribuir a l’aprenentatge del públic i el coneixement de l’herpetofauna.

Per la C2 de socis i sòcies: L’usuari pot triar entre l’opció de les xarxes socials mencionat anteriorment o enviar les seves fotografies al correu electrònic sch@soccatherp.org indicant el seu nom i el de les espècies protagonistes.

7. termini

El concurs s’inicia a partir del moment de la publicació d’aquestes bases a la pàgina web de l’entitat (www.soccatherp.org) i xarxes socials i finalitza el dia 30 de novembre de 2020. No s’admeten a concurs fotografies publicades més enllà del 30 de novembre.

Els organitzadors es reserven el dret de posposar la data de termini, tanmateix es comprometen a finalitzar el concurs d’acord les bases.

8. Jurat

El jurat es composa pels membres de la Junta Directiva de la SCH, que alhora no poden participar en aquest concurs.

Metodologia d’elecció

Es farà una tria de les cinc imatges més votades pel jurat per a cada categoria (un total de 10). Posteriorment es penjaran a les xarxes socials (Facebook, Instagram i Twitter) i els premis es decidiran en funció de la suma del número de likes de cadascuna de les fotografies. El sumatori s’efectuarà transcorreguts set dies (una setmana) des de la seva publicació.

9. Premis

Cada categoria rebrà tres premis per a les tres millors fotografies. Per tant, s’entreguen un total de sis premis. Cada usuari només aspira a un premi, i en el cas de ser triat dues vegades per a premis diferents prevaldrà només aquell amb un valor superior.

Primers premis

Guia herpetològica “Amfibis i rèptils de Catalunya, País Valencià i Balears; Ed. Lynx” + una entrada per a les XVIII Jornades Herpetològiques Catalanes.

Segons premis

A triar entre: (1) samarreta solidària de la SCH o (2) atles herpetològic “Amfibis i Rèptils del Cap de Creus

Tercers premis

A triar entre: (1) atles herpetològic “Amfibis i Rèptils del Cap de Creus” o  (2) mini-guia desplegable “Amfibis i rèptils de Catalunya; Ed. Cossetània”.

10. Altres observacions

La SCH podrà fer ús de les fotografies presentades per a finalitats promocionals del propi concurs i d’edicions posteriors, fent-hi constar el nom de l’autor/a.

La participació en el concurs implica també l’acceptació de les condicions de les xarxes socials. Les xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter estan exemptes de tota responsabilitat en relació a la promoció i la participació dels usuaris en aquest concurs. Facebook, Instagram i Twitter no patrocinen, avalen o administren de cap manera aquesta promoció.

.

Acceptació de les bases:

La participació en el concurs suposa la total acceptació d’aquestes bases.

Barcelona, juny de 2020

.

Us podeu descarregar les bases del concurs en pdf fent clic aquí

.

VEREDICTE FINAL DEL CONCURS