A dia d’avui, el principal problema al que s’enfronta l’herpetofauna és la pèrdua d’hàbitat. Són moltes les guies d’identificació d’amfibis i rèptils i els atles regionals d’herpetofauna que ens permeten conèixer quines espècies trobem a Catalunya i com són, però… què en sabem dels seus hàbitats? I encara més important, què podem fer preservar-los?

La conservació de l’herpetofauna passa necessàriament per la conservació dels seus hàbitats i per aquest motiu, hem elaborat el Manual d’interpretació, conservació, restauració i creació d’hàbitats aquàtics i terrestres per a l’herpetofauna, una guia completa on es descriuen els principals hàbitats dels amfibis i rèptils de Catalunya, les problemàtiques a les que s’enfronten i un exhaustiu recull de tècniques i accions a realitzar per tal de recuperar, a petita i mitjana escala, la funcionalitat ecològica d’aquells hàbitats que, pel motiu que sigui, ha deixat de ser òptims per a l’herpetofauna.

Vols restaurar o construir una bassa? Un mur de pedra seca? Evitar la mort d’animals en estructures amb efecte trampa? Aquest nou manual et donarà totes les respostes que necessites.

S’hi descriuen des d’actuacions realitzables a títol individual fins a projectes subvencionables i executables per part d’administracions i d’entitats naturalistes, detallant tots els passos a seguir, des de la planificació d’un projecte fins a l’execució d’aquest. Tot des d’una perspectiva amena però rigorosa i comptant amb fotografies i il·lustracions de primeríssima qualitat.

La conservació de l’herpetofauna i dels seus hábitats és cosa de tots!

.

FES CLIC AQUÍ PER DESCARREGAR-TE EL MANUAL

.

Aquesta actuació es troba en el marc del projecte d’educació ambiental Consciència Herpetològica i compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.