Tot i que les espècies de granotes i gripaus a Catalunya presenten activitat gairebé durant tot l’any, és amb l’arribada del bon temps primaveral quan la majoria aprofiten per reproduir-se. Com els ocells o els ratpenats, els anurs són un dels grups de vertebrats que més confien en les seves senyals acústiques per comunicar-se, arribant a produir diferents tipus de sons en funció del seu objectiu.

Tots alguna vegada hem sentit els seus cants, i segur que alguna vegada us heu preguntat de quina espècie es tractava! I és que les vocalitzacions dels anurs no només donen informació als seus conspecífics, sinó que sense voler-ho, també ens ofereixen fàcilment informació sobre la composició d’espècies d’un punt d’aigua i fins i tot sobre el comportament dels diferents individus.

Gràcies a la col·laboració dels nostres socis i sòcies, a la pàgina web de la SCH us hem preparat dos enllaços amb tot el necessiteu aprendre per diferenciar el cant de les diverses granotes i gripaus de Catalunya. Allà trobareu des d’informació teòrica sobre les senyals acústiques fins a tota una llista gravacions amb sonogrames (o oscilogrames) del cant de les diferents especies i subespècies del territori.

Aprofitem per dir-vos que estem totalment oberts a rebre les vostres gravacions, la pàgina és dinàmica i amb el temps aspirem a augmentar la col·lecció de cants de cada espècie.

A continuació us adjuntem els enllaços d’interès. Esperem que els trobeu del tot útils!