dURADA:

2021 – …

Objectius:

  1. Establir una xarxa de monitoratge de les espècies d’amfibis que habiten a diferents parcs de la DIBA en una mostra representativa d’hàbitats aquàtics.
  2. Detectar, amb el temps, canvies en les tendències poblacionals d’aquelles espècies més abudants per tal de dur a terme mesures de gestió adequades i específiques.
  3. Fer una anàlisi crítica de quines són han de ser les basses protagonistes del seguiment i valorar la inclusió de noves en aquest.
  4. Dur a terme proves pilot en la implementació de noves formes de seguiment, com per exemple mitjançant la bioacústica.  

Àrea geogràfica:

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Castell de Montesquiu, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc de la Serralada Litoral, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola i Parc del Foix.

Descripció del projecte:

Per tal de gestionar acuradament un espai natural és imprescindible conèixer la tendència de les espècies que en ell viuen, per tal de fer una gestió adaptativa i procurar que els processos ecològics romanguin tant intactes com sigui possible. És per això que la Xarxa de Parcs de la DIBA ha iniciat un mostratge d’amfibis als diferents parcs amb una metodologia comuna. Aquest seguiment ha de seguir per entendre com evolucionen les diferents poblacions de cada espai natural i conèixer en profunditat com reaccionen a canvis en el medi. 

Aquest monitoratge el realitzarà la SCH fins al 2023, en col·laboració amb el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC). El contracte es podrà prorrogar 2 anys més. Amb aquest projecte la SCH es consolida com una de les entitats de referència a Catalunya pel que fa al monitoratge d’amfibis 

Altres entitats participants en el projecte:

Captura de Pantalla 2021-07-21 a les 16.14.46

Finançament:

diba-logo-2Responsable:

Eudald Pujol i Buxó  epujolbuxo@soccatherp.org 

Imatges: