DIUMENGE 14 DE MARÇ DE 2021

A Renau hem encetat un projecte de custòdia del territori engrescador i ple de sorpreses. En col·laboració amb el Club Hípic de Renau estem duent a terme una millora ambiental de les Parades de la Font Vella. Millorarem els hàbitats aquàtics i els marges agrícoles, entre d’altres. Diumenge, amb l’ajut de voluntàries i voluntaris, i també dels amics de Renau Natura, vàrem fer bona feina recuperant un antic petit aiguamoll que existia el segle passat, a més d’arreglar diversos murs de pedra seca!

Amb el suport de:

.

DISSABTE 13 de març DE 2021

Aquesta jornada va consistir en la retirada de residus i la identificació de diferents amfibis i rèptils de la Serra de Cardó (Tortosa).

Es van retirar 15,5 kg de brossa: 5,5 kg de resta, 3 kg de vidre, 7 kg de plàstics d’un sol ús i un somier, al llarg de 4 km de camí i passant per 7 punts d’aigua de diferents orígens i substrats. Alguns dels punts d’aigua eren temporals i d’altres permanents, amb substrat argilós o tallats a la roca, amb vegetació o sense; mostrant-mos com en un petit recorregut podem veure una gran diversitat de punts d’aigua. El material extret estava format principalment per llaunes i plàstics d’un sol ús. Una gran quantitat d’aquests estaven al primer km de camí. Enganxats entre els margallons (Chamaerops humilis) i el coscoll (Quercus coccifera).

En la sortida de després es van vore diverses espècies d’amfibis: larves de tòtil (Alytes obstericans pertinax), ofegabous (Pleurodeles waltl), tritó verd (Triturus marmoratus) i sapo comú (Bufo spinosus); de rèptils: la sargantana iberoprovençal (Podarcis liolepis), drago comú (Tarentola mauritanica) i serp verda (Malpolon monspessulanus).

Amb el suport de:

.

DISSABTE 13 de febrer DE 2021

Primera jornada de voluntariat ambiental a Can Dunyó (Vallès Oriental). Vàrem preparar el terreny per a la construcció de les bassetes temporals que volem recuperar, vam netejar els rocams perquè els rèptils s’hi insolin i vam realitzar una aclarida d’oms i àlbers, en el que serà la futura devesa de Can Dunyó.

Amb el suport de:

.

DISSABTE 19 de desembre DE 2020

Jornada de neteja al riu Brugent que va ser exclusiva pels veïns de la Garrotxa a causa de les restriccions de mobilitat. Va consistir en la retirada de residus i una sortida herpetològica a Les Planes d’Hostoles. Es van retirar més de 100 kg de residus, d’aquests més de 80 kg estaven dintre el torrent sec (800 m2) els atres 20 kg estaven repartits per més de 2000 m2 dins de la zona enjardinada. El material extret del torrent estava format principalment per tovalloletes i vidres. Mentre que el material del prat eren plàstics d’un sol ús. En la sortida de després es van vore diverses espècies d’amfibis: salamandra (Salamandra salamandra terrestris), tòtil (Alytes almogavarii), tritó pirinenc (Calotriton asper), sapo comú (Bufo spinosus); de rèptils: llangardaix (Podarcis liolepis) i dragó comú (Tarentola mauritanica); i d’invertebrats d’interès, com el cranc de potes blanques (Austropotamobius pallipes) i grill cavernícola (Dolichopoda linderii).

Amb el suport de:

.

dissabte 1 i diumenge 2 D’agost DE 2020

Combatim el cranc roig! és el nom del volntariat ambiental ambiental que vam realitzar amb l’objectiu d’eradicar el cranc de riu americà a dues basses de Santa Cristina d’Aro (al coll de Can Llac). Es van buidar dues basses, capturar crancs i retirar els llots.

Amb el suport de:

.

Properes activitats de la SCH

Podràs participar d’aquestes activitats tant si ets soci/a com si no ho ets. Això si, creiem que els/les socis/es es mereixen tenir avantatges i privilegis pel fet de ser mecenes herpetològics. Descobreix quins són!

.

.

A què esperes, fes-te soci/a!

Vols assabentar-te de les properes activitats de la SCH? Uneix-te al llistat de mailing de la SCH i et mantindrem informat/da.

.

Fes clic aquí per consultar altres activitats realitzades